4,9 Trustpilot
Gratis ombytning

Soveposer

Skal du ud og sove i den frie natur, har du brug for en sovepose til at kunne holde den rette temperatur hele natten. Selvom der er varmt, er det stadig vigtigt med en sovepose, hvis der bliver køligere i løbet af natten. Derfor har vi hos Funsport også et bredt udvalg af soveposer med forskelligt fyld og til forskellige sæsoner.

Lazy loading test image

Hvilken sovepose skal man vælge?

Det er vigtigt på længere vandreture, at få en god nats søvn, da man skal være frisk til at kunne vandre dagen efter, derfor skal man også have den rette sovepose. Derfor er det også vigtigt at vide, hvor og hvornår man skal bruge soveposen, så man ikke får en for varm eller kold sovepose. Du kan se på alle soveposer, hvilken komforttemperatur soveposen er beregnet til, så man får den rigtige til ens formål. Dog skal det siges at der er forskel på komforttemperatur alt efter man er en kvinde eller mand. Dernæst skal man også have den rette længde, og hvor tung den er hvis du er ude at vandre.

Komforttemperaturen i en sovepose

På en sovepose er der forskellige temperature skrevet ind, for det meste er der mellem 2 eller 3 temperature. Den vigtigste er den der hedder comfort/komfort, denne temperatur fortæller, hvilken en temperatur en normal person, vil kunne ligge behagligt i uden at fryse. Grænsetemperaturen er lavet ude fra, hvordan en normal person vil kunne holde varmen en hel nat, hvis personen ligger foldet sammen. Du skal derfor være opmærksom på, hvilken temperatur der bliver om natten inden du køber en sovepose. Den sidste temperatur der er skrevet på er ekstremtemperatur, den fortæller den allerlaveste temperatur, du kan ligge i soveposen i seks timer uden at være helt frossen. Dog vil du kunne få mindre forfrysninger.

Lazy loading test image

Den rette sovepose i forhold til vejret

For at kunne vælge den rette sovepose i forhold til temperaturen. Skal du have styr på hvor koldt/varmt er der om natten, ud fra det kan du vælge en sovepose der passer til dig. Derudover er der også forskel på mænd og kvinder, og der bliver også lavet soveposer til herre og damer. Til sidst er det også vigtigt at have i tankerne om man har tendens til at svede eller fryse om natten, så man kan vælge en lidt varmere eller køligere sovepose til ens behov.

Lazy loading test image

Længden på ens sovepose

Længden på soveposen er en anden vigtig faktor, når du vælger sovepose. Da man helst ikke vil have en sovepose, hvor man skal ligge sammenrullet i, men heller ikke en der er for lang da man skal bruge mere energi på at varme soveposen op. Derfor må længden af soveposen kun være et par centimeter længere end en selv, så man kan ligge strakt i ens sovepose.

Hvilket fyld skal man vælge?

Soveposer bliver lavet i to forskellige fyld, enten dun eller fiber og de har hver deres fordele. En dun sovepose, vil være optimal til længere vandreture hvor vægten på ens taske spiller en stor rolle, da de ofte er lettere. Den er samtidig super isolerende og åndbar, så man får en optimal nattesøvn. Dog vil dun miste sin isoleringsevne, hvis det bliver vådt og tager lang tid om at tørre. Hvorimod en sovepose med fiberfyld, vil have nemmere ved at tørre og isolere stadig fint, selvom det bliver lidt fugtigt. Den vil dog fylde og veje lidt mere end en dunsovepose. Vi vil råde alle til at pakke deres soveposer i en vandtæt pose, så man undgår at stå med en våd sovepose inden man skal sove. For at holde isoleringsniveauet på ens sovepose, er det vigtigt ikke have soveposen for komprimeret når man ikke bruger den.

KONTAKT OS

Sjællandsgade 10A, 7100 Vejle
Telefon: 75722877
Supporten er åben 10.00 - 17.30.00

BUTIKKENS ÅBNINGSTIDER

Mandag: 10.00 - 17.30
Tirsdag: 10.00 - 17.30
Onsdag: 10.00 - 17.30
Torsdag: 10.00 - 17.30
Fredag: 10.00 - 17.30
Lørdag: 10.00 - 13.00
Søndag: Lukket