4,9 Trustpilot
Gratis ombytning

Skistøvler til børn

For at kunne stå på ski er det ret vigtigt med et par skistøvler. Det gælder selvfølgelig også børn. Derfor har vi et lækkert udvalg af skistøvler til børn. De er perfekte til at lære skisporten at kende i, men også til de mere erfarende børn.

Lazy loading test image

Vælg den rigtige skistøvle til børn

Når man skal finde en skistøvle til børn er der flere ting man kan kigge efter. For det første er det meget vigtigt at vide hvor erfaren barnet er. Det vil sige om barnet har været afsted på ski før, eller er helt ny i skisporten. Det kan nemlig have betydning for hvor bløde børne skistøvlerne skal være. Her kan vægten på barnet også have en rolle. Det kan den fordi børn der vejer mindre kan have svært ved at stå i en stivere skistøvle til børn. Man skal også tænke meget efter hvad formålet er med børne skistøvlen. Dog er dette ikke meget vigtigt da mange skistøvler til børn ikke som sådan er speciallavet til piste eller offpiste. Til slut skal det bare siges, at det gælder om at finde den støvle der sidder bedst. Man skal ikke skræmme barnet væk fra skisporten på grund af et par dårlige skistøvler til børn.

Størrelser i skistøvler til børn

Når man snakker størrelser i skistøvler til børn kan man ikke sammenligne med normale skostørrelser. Det vil sige at børne skistøvler ikke har størrelser som 34 eller 36. Man måler derimod størrelsen på børne skistøvler med det der hedder mondo points. Mondo points er simpelt sagt længden på ens fod. Derfor hvis man bliver målt til størrelse 15 i mondo points betyder det at ens fod er 15 centimeter lang. En anden ting i forhold til størrelse man kan tænke over er også bredden. Det er vigtigt at bredden på børne skistøvlen passer til foden. På den måde vil den kunne sidde så stramt som muligt uden at gøre ondt.

Lazy loading test image

Stivheden i skistøvler til børn

Måden man kan gøre skistøvler forskellige i sværhedsgrad, så de passer til de forskellige niveauer er blandt andet gennem stivheden. Stivheden betyder kort sagt hvor hård skistøvlen er at presse, eller sagt på en anden måde hvor nemt skistøvlen kan bøje. Jo hårdere skistøvlen er jo sværere er det at stå i den. Derfor gælder det om at finde den helt rette stivhed, som også bliver kaldt flex, til barnet. Det er både teknikken der spiller ind, men også vægten. Dog er flexen på de fleste skistøvler meget lave, da børn ikke vejer så meget, eller har den bedste teknik endnu.

Lazy loading test image

Hvor tæt skal skistøvler til børn sidde

Det kan være svært finde ud af hvor stramme et par skistøvler til børn faktisk skal sidde, for at de virker optimalt. Dog gælder det samme her som ved voksen skistøvler. Helt simpelt er det vigtigt at skistøvler sidder tæt ind til foden. Det skal de for at man får den bedste kontrol på ski, og på den måde har mindre chance for at komme til skade. Dog skal ens fod heller ikke blive mast i stykker. Derfor gælder det om at finde en støvle som sidder tæt, men samtidig ikke gør ondt at have på. Specielt ved skistøvler til børn er det vigtigt at de ikke må gøre ondt. De skal være mere behagelige. De skal de for at barnet får en god og ikke dårlig oplevelse med det. Dog skal skistøvlen til børn stadig sidde tæt, for det optimale skiløb.

KONTAKT OS

Sjællandsgade 10A, 7100 Vejle
Telefon: 75722877
Supporten er åben 10.00 - 17.30.00

BUTIKKENS ÅBNINGSTIDER

Mandag: 10.00 - 17.30
Tirsdag: 10.00 - 17.30
Onsdag: 10.00 - 17.30
Torsdag: 10.00 - 17.30
Fredag: 10.00 - 17.30
Lørdag: 10.00 - 13.00
Søndag: Lukket