4,9 Trustpilot
Gratis ombytning

Golfbolde

Det er meget essentielt at have golfbolde med på banen for overhovedet at kunne spille golf. Det vil bliver en lang dag uden golfbolde. Derfor er det selvfølgelig også muligt at købe golfbolde hos os. Vi har et bredt udvalg af fede golfbolde, og du kan være helt sikker på, at vi har en golfbold, der passer perfekt til dig.

Lazy loading test image

Skal man have en hård eller blød golfbold?

Golfbolde bliver designet og produceret med forskellig kompression. Kort sagt, så betyder det, at en golfbold kan være meget hård, og en golfbold kan være meget blød. Måden at afgøre, om man skal have en blød eller hård bold er at se på ens sving. Det kommer an på ens svinghastighed, hvilken slags bold man skal vælge. Hvis du har en høj svinghastighed i dit sving, vil en hård bold typisk være god. Omvendt hvis din svinghastighed er lav, vil en blød bold være ideel. Det gør, at dit træf på bolden vil føles mere lækkert og godt. Det skal dog siges, at det er helt individuelt, hvad man mest er til, men dette er et godt udgangspunkt, når du skal vælge golfbolde.

Spin rate

På golfbolde er der forskellige spin rate, alt efter hvilken bold man vælger. Spin rate betyder, hvor hurtigt bolden drejer rundt i luften. Hvis golfbolden spinner mere og hurtigere, når den rammer green eller fairway, vil den ikke rulle så langt, da der er mere modstand. Det er også det, man ser de professionelle gøre, når de rammer greenen, og bolden ruller modsatte vej igen. Omvendt hvis bolden spinner mindre og langsommere, vil den rulle længere, efter den har ramt jorden. På indspil vil høj spin rate være din bedste ven, så bolden ikke ruller væk fra green igen. På længere slag vil du gerne have at den ruller lidt, for at få mere længde på slaget. Mange bolde i dag er gode til begge dele, men der er fordele og ulemper ved begge.

Lazy loading test image

Dimplerne

De små huller/mønsteret i golfbolden er det, der hedder dimplerne. Dimplerne i golfbolden sørger for, at bolden flyver lige og stabilt i luften. Uden dimplerne i golfbolden ville man ikke kunne styre bolden på samme måde. Dimplerne er også smarte på den måde, at de hjælper med boldflugten. Når du rammer en golfbold kan der være forskellige boldflugt. Det vil kort sagt sige, at nogle bolde kan komme nemmere højt op i luften end andre golfbolde. Derfor vil en bold med høj boldflugt være en god hjælp til dig, der har lidt problemer med at få bolden højt op i luften.

Lazy loading test image

Det inderste af bolden og skallen

Der er mange slags modeller og typer af golfbolde. En ting som gør hver bold speciel er, hvordan de er opbygget indeni. Man laver og bygger golfbolde i lag. Typisk laver man bolde med 2 til 6 lag i. Hovedreglen er, at jo flere lag der er i golfbolden, jo mere avanceret er den. Hvis den er mere avanceret, vil den ofte passe bedre til de erfarne spillere. Skallen på golfbolden er lavet af forskellige materialer, alt efter hvilken bold det er. Der er to typiske materialer, som man bruger i skallen på golfbolde. De to materialer hedder Uretan og Ionomer. Ionomer er det mest holdbare materiale og billigst at fremstille. Uretan er et blødere materiale og spinner dermed også mere, det er dog dyrere at fremstille.

Det vigtigste at tænke på når man skal købe golfbolde

Når du skal købe dine golfbolde, skal du tage højde for, hvilke bolde der passer bedst til din personlige spillestil. Hvis du slår hårdt, er det for eksempelvis en god ide med en blødere bold, og slår du lidt mindre hårdt, vil en hårdere golfbold være god. Der er mange ting at tænke over. Det er en god ide, at prøve en masse forskellige golfbolde af indtil du finder den perfekte bold til dig. Når du så har fundet den perfekte golfbold og lære den at kende, bliver dit spil typisk også mere stabilt.

KONTAKT OS

Sjællandsgade 10A, 7100 Vejle
Telefon: 75722877
Supporten er åben 10.00 - 17.30.00

BUTIKKENS ÅBNINGSTIDER

Mandag: 10.00 - 17.30
Tirsdag: 10.00 - 17.30
Onsdag: 10.00 - 17.30
Torsdag: 10.00 - 17.30
Fredag: 10.00 - 18.00
Lørdag: 10.00 - 14.00
Søndag: Lukket