4,9 Trustpilot
Gratis ombytning

Liggeunderlag

Et liggeunderlag er en vigtig ting på pakkelisten, når du skal ud og sove i naturen. Den hjælper både med at du ligger komfortabelt, men isolere også kroppen mod kulden fra jorden. Hos Funsport har vi et bredt udvalg, så du kan finde det der passer bedst til dig.

Lazy loading test image

Vigtigheden af et liggeunderlag

Det er vigtigt at finde det rette liggeunderlag til ens formål, da man gerne skulle have den bedst mulige nattesøvn, så man er klar til dagen efter. Liggeunderlag beskytter dig nemlig mod at kunne mærke sten eller andet ujævnt under dig, så du ikke er helt ør i kroppen. Derudover holder det også kulden fra jorden væk fra ens krop, så du undgår at fryse i løbet af natten. Der findes mange forskellige liggeunderlag, nogle er lavet så det er let og ikke fylder så meget, hvis man er på vandretur. Andre er større og mere komfortable, hvis vægt og plads ikke spiller en rolle, så kan det være mere optimalt at tage med.

R-værdien på et liggeunderlag

R-værdien på et liggeunderlag fortæller dig, hvor godt liggeunderlaget isolere mod kulden fra jorden. Skalaen strækker sig fra 1-10 og typisk er der ikke mange over 7 i R-værdi. Mellem 1 og 2 vil være sommerliggeunderlag, 2-4 vil være til forår og efterår og 4-6 vil være til vinter. Er man ude i ekstrem kulde og skal sove på sne, har man behov for et på 6+.

Lazy loading test image

Bedst komfort i et liggeunderlag

For at få den bedste komfort i et liggeunderlag, skal man have et der er bredt nok, så man kan ligge på ryggen og langt nok til at man ikke skal folde sig sammen. Tykkelsen på et liggeunderlag vil variere, normalvis vil et liggeunderlag med en tykkelse på 4 cm, være nok til at ligge komfortabelt. Nogle er også på 5cm, så vil man få den bedste komfort.

Lazy loading test image

Pakvolumen

Der er forskellige pakvolume på liggeunderlag. Det kan være vigtigt i forhold til, hvor meget plads man har i ens taske. Derfor vil større og mere komfortable liggeunderlag også fylde mere i ens taske, men har man masser af plads, vil det være at foretrække en mere komfortabelt liggeunderlag.

KONTAKT OS

Sjællandsgade 10A, 7100 Vejle
Telefon: 75722877
Supporten er åben 10.00 - 17.30.00

BUTIKKENS ÅBNINGSTIDER

Mandag: Lukket
Tirsdag: 10.00 - 17.30
Onsdag: 10.00 - 17.30
Torsdag: 10.00 - 17.30
Fredag: 10.00 - 17.30
Lørdag: 10.00 - 13.00
Søndag: Lukket