4,9 Trustpilot
Gratis ombytning

Glidevoks

Glidevoks hjælper med at give et godt glid i dinne ski om det er alpin eller langrendski. Der findes mange forskellige typer af glidevoks, og man kan nemt gøre det selv. Vi har hos Funsport et stort udvalg af forskellige glidevokse.

Lazy loading test image

Hvad bruger man glidevoks til?

Glidevoks er som sagt lavet til at give et godt glid på dine alpin- eller langrendski. På langrendski smører man det på forrest og bagerst på skien, og ikke på fæstestykket da de vil ødelægge ens glid. Alpinski skal det påføres på hele skien, så man får et godt glid. Glidevoks er oftes lavet i hårdeklumper, som man opvarmer og stryger på skien. Der findes og en nemmer måde, hvis man er afsted og hurtigt skal påføre noget voks, så kan man bruge en spray.

Hvordan påfører man glidevoks?

Når man vokser ski, skal ens ski være stabile og have mulighed for at kunne bevæge dem, så man kan fordele voksen. Først skal man varme voksen op med et strygejern, derefter drypper man voksen udover ens ski. Man kan bruge strygejernet til at fordele voksen. Alt overskydende voks kan fjernes med en plexi skraber, når det er tørt.

Lazy loading test image

Forskellige typer af glidevoks

Der er en del forskellige typer af voks. Oftes er det til forskellige temperature, så man kan bruge den rette voks, for at få det optimale glid i ens ski. De bruges dog oftes til langrend, da et godt glid er vigtigt. Til alpinski kan man nemt bruge universalvoks, der kan bruges til alle grader.

Lazy loading test image

Hvor ofte skal man bruge glidevoks?

Skivoks kan ofte holde i en uges tid, så hvis man vokser ens ski inden man tager på skiferie vil det kunne fungere. Dog kommer det an på underlaget og hvor hprdt man slider på voksen. Derfor kan man snildt tage en "easy glider" med, så man kan påføre det uden at skal varme det op, så er man sikker på man får et godt glid hele ugen.

Få vokset og slebet dine ski ved Funsport

Det er også muligt at få vokset og slebet dine ski ved Funsport. Vi har en slibe maskine fra Wintersteiger, så dine kanter er skarpe og dine ski er vokset så de er klar til at angribe pisterne.

KONTAKT OS

Sjællandsgade 10A, 7100 Vejle
Telefon: 75722877
Supporten er åben 10.00 - 17.30.00

BUTIKKENS ÅBNINGSTIDER

Mandag: Lukket
Tirsdag: 10.00 - 17.30
Onsdag: 10.00 - 17.30
Torsdag: 10.00 - 17.30
Fredag: 10.00 - 17.30
Lørdag: 10.00 - 13.00
Søndag: Lukket