4,9 Trustpilot
Gratis ombytning

Skibindinger

Der er mange forskellige typer af bindinger. Det er der fordi de kan bruges til forskellige former for ski og til forskellige niveauer. Hos Funsport har vi et bredt udvalg af bindinger, til alle former for ski.

Lazy loading test image

Hvilken en skibinding skal man vælge?

Når man skal vælge en binding til ens ski, skal man vide hvad de skal bruges til og ens erfaring. Man får bindinger alt efter om man skal gå touring, stå alpin eller freestyle. Stivheden er alt efter erfaring, en stivere binding, vil kunne give mere kraftoverførelse.

Stivheden i en binding

Stivheden i en binding sættes efter ens vægt og støvlelængde. DIN er den måde man måler stivheden i ens binding. Hvis en binding har en høj din, vil den være mere stiv og kan justeres så den sidder hårdere fast. Hvis en binding bliver spændt for stramt, kan det resultere i skader, fordi ens ski ikke klikker ud, hvis man vælter. Derfor skal man altid måle ens DIN efter erfaring, vægt og støvlelægnde.

Lazy loading test image

Hvad skal man bruge en binding til?

Skibindinger har til formål at forbinde ens støvler med ens ski, så man kan stå på ski. Derudover hjælper de også med at klikke ens støvler ud af skien, hvis man falder, så man undgår vrid i knæ. De fleste normale pisteski kommer med bindinger så man ikke skal købe dem ved siden af. Bindinger skal oftes købes til freeride ski eller twintips, da man skal have nogle specielle bindinger til den form for skiløb.

Lazy loading test image

Forskellige typer af bindinger

Ski har forskellige bindinger, alt efter hvad man skal bruge dem til. Den "klassiske binding", bruges til skiløb på pisten eller i parken, hvor den er robust og tungere. En anden binding er en frame binding, den ligner en "klassisk binding", men kan løsnes i hælen. Det gør at man kan gå med den, dog er den tungere så oftes er den tilegnet til kortere ture. Tech bindingen er derimod en let binding, som bruges til at gå touring/randonee, den er designet til offpisten, hvor man går op af bjerget.

Få hjælp til at finde den rigtige binding.

Hvis du har brug for hjælp til at finde den helt rigtige binding. Kan du ringe til os, hvor vi kan hjælpe med at finde en til dit formål. Ellers kan du besøge os i vores butik i Vejle, hvor vi kan hjælpe med at finde og montere din binding.

KONTAKT OS

Sjællandsgade 10A, 7100 Vejle
Telefon: 75722877
Supporten er åben 10.00 - 17.30.00

BUTIKKENS ÅBNINGSTIDER

Mandag: Lukket
Tirsdag: 10.00 - 17.30
Onsdag: 10.00 - 17.30
Torsdag: 10.00 - 17.30
Fredag: 10.00 - 17.30
Lørdag: 10.00 - 13.00
Søndag: Lukket